Zimne ognie na weselu

Zimne ognie stanowią doskonałą atrakcję weselną, a zdjęcia w ruchu będą z pewnością wspaniałą i oryginalną pamiątką.

fotografia: Łapacze Wspomnień

 

Zimne ognie są coraz częściej wykorzystywane podczas zabawy weselnej, nie tylko jako atrakcja sama w sobie, ale także jako możliwość zrobienia fantastycznych, niezwykle oryginalnych zdjęć.

Sprawdź o czym należy pamiętać zanim zdecydujesz się na zimne ognie oraz zobacz efektowne inspiracje z ich udziałem.

 

fotografia: Bauaban Fotografia

 

 

Atrakcje weselne

 

1. Wybierz odpowiednie zimne ognie

Zimne ognie są kawałkiem drutu, pokrytego specjalną masą która paląc się, wytwarza iskry.

Można je bezpiecznie stosować w pomieszczeniach zamkniętych, bez obaw trzymając je w dłoni. 

Upewnij się, że kupujesz je w godnym zaufania sklepie. Powinny posiadać na opakowaniu informację o certyfikatach EAC i CE.

Ich długość wynosi zazwyczaj od 16 do 90 cm. Najodpowiedniejsze i najbezpieczniejsze podczas zabaw weselnych będą jednak te o długości 40- 70 cm.

Mogą być także w formie gwiazdy bądź serca. 

 

fotografia: Paweł Nożyński

 

 

2. Rozmowa z fotografem

Najpierw zapytaj, czy ma doświadczenie w nocnych ujęciach z zimnymi ogniami. Poproś o efekty jego pracy oraz przekaż mu galerię inspiracji, by mógł dopasować się do Twojej wizji.

 

fotografia: LMFOTO.PL

 


3. Zimne ognie w ruchu

Świetną atrakcją weselną oraz wspaniałą pamiątką, będzie robienie zdjęć z zimnymi ogniami w ruchu.

Oczywiście można fotografować sam efekt iskrzących się ogni, jednak ciekawszy pomysł to rejestracja ruchu świetlnego jaki pozostaje na matrycy aparatu.

Dzięki temu powstaną niezwykle romantyczne ujęcia...

 

fotografia: SayYes by fotografpaweł

 

 

4. Atrakcja dla gości

Decydując się na rozdanie gościom zimnych ogni i zachęcając do ich wykorzystania na Waszym ślubie, warto odpowiednio je przygotować.

Możecie sami zaprojektować zawieszki lub naklejki na zimne ognie i zapałki, bądź skorzystać z gotowych projektów i po prostu wydrukować je z internetu.

 

fotografia: Bauaban Fotografia

 

Zobacz także: 

JAK WYBRAĆ SMAK TORTU?

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Ta witryna używa plików cookie do celów funkcjonalnych oraz statystycznych. Potwierdź zapoznanie się z komunikatem i nie pokazuj go więcej. Potwierdź